Norveç’teki Kårstø Gaz Arıtma Tesisinin Korunması

1 Ağustos 2023

Kårstø, Statoil tarafından işletilen bir gaz arıtma tesisidir. Açık deniz tesislerinden boru hatlarıyla gönderilen zengin gazı işler. Arıtma isleminden sonra, dogal gaz sıvıları (NGL’ler) tasıyıcılarla sevk edilirken, zayıf gaz kıta Avrupa’sına borulanır. Kårstø ayrıca gemi ile ihraç edilmeden önce stabilizasyon ve depolama için kondensat (hafif petrol) alır. Tesis, Avrupa’nın en büyük NGL v  kondensat isleyicisi ve ihracatçısı konumundadır.

Statoil Kårstø tesisini genişletiyordu. Genişleme sırasında, Cortec’in dağıtımcısına koruma için tüm sorumluluk verildi. Buna koruma programının mühendisliği, ürünlerin tedariki, programın uygulanması ve bakımı da dahildi.

ÇÖZÜM VE UYGULAMA

1. Cortec® Emitörleri VpCI®-101, VpCI®-110 ve VpCI®-150 korozif ortamlarda bulunan elektrik muhafazalarına monte edilmiştir.
2. Cortec® VpCI®-323 dişli kutularında ve pompa şanzımanlarında yağ katkısı olarak kullanılmıştır.
3. Cortec® VpCI®-368 ve VpCI®-369 boyalı ve işlenmiş yüzeylere ek koruma olarak püskürtülmüştür.
4. Cortec® VpCI®-423 korozyona uğramış paslanmaz çelik yüzeylere püskürtülmüş ve Cortec® VpCI®-416 ve su ile yıkanmıştır.
5. Cortec® VpCI®-609, metreküp başına 0,5 kg’lık tipik bir dozajda kaplara ve boru sistemlerine sislenmiştir. VpCI®- 609 ayrıca karbon çelik boru sistemlerinin hidrotesti için kullanılan suya %2-3 dozajında eklenmiştir.

Koruma yüklenicisi koruma yöntemlerini ve projede hangi ürünlerin kullanılacağını tanımlamıştır. Cortec®, geniş bir uygulama yelpazesi ile çevreye duyarlı ürünler sağlayabilen tek şirketti. Tek duraklı ‘Toplam Korozyon Koruması’ çözüm konsepti müşterinin tek bir tedarikçiyle çalışmasını kolaylaştırdı. Cortec’in benzer uygulama ve projelerdeki geçmiş başarısı devam ettirildi