Hidrotest ve Naftalinleme Isısı Tüp Demetlerini Değiştirme

1 Ağustos 2023

STS tarafından beş farklı modüler tasarımda on adet ısı geri kazanımlı buhar üretim borusu demeti imal edilmiştir. Hidrotest sırasında, sistem iç parçalarının korozyona karsı korunmasını sağlamak için ağırlıkça %0,25 oranında VpCI®-649 eklenmiştir.

VpCI®-649, nitrit, fosfat, kromat veya ağır metal içermeyen toksik olmayan bir formülasyonda temas ve uçucu korozyon inhibitörleri ile birlikte kireç önleyicileri birleştirir. Hidrotest suyu boşaltıldıktan sonra, VpCI®-309 SF 350 g/m3 basınçlı hava oranında bobin demetlerine sislenmiştir. VpCI®-309 SF 24 aya kadar sürekli koruma sağlar.

VpCI®-309 SF, girintili alanlarda, iç boşluklarda ve boşluklarda demir içeren metallerin korozyona karşı korunması için silika içermeyen bir Buhar fazı Korozyon Önleyici tozdur. VpCI®-309 SF, kapalı bir alandaki metalleri korumak için son derece etkili bir kuru yöntem sağlar. VpCI® buharlaşır ve girintili bölümler ve iç boşluklar dahil olmak üzere tüm açık alanlara ulaşan tüm metal yüzeylere adsorbe olur.

Müşteri, 19 yedek denizaltı boru hattı konektörünü birkaç yıl boyunca korumasız olarak tedarik etmiş ve depolamıştı. Konektörler incelendiğinde paslanmış oldukları ve yenilenmeleri gerektiği görüldü. Müşteri, yenilenmiş konnektörler için zorlu dış mekan depolama koşullarına dayanacak ve yedekleri her an kullanıma hazır tutacak uzun vadeli bir koruma çözümüne ihtiyaç duyuyordu.

Döner flanslar ve cıvatalar üzerindeki gevşek pas ve yüzey kirleticileri basınçlı hava kullanılarak temizlendi. Parçalar daha sonra VpCI®-422 Pas Sökücü ile dolu bir tanka konuldu ve pas tamamen yok olana kadar burada bekletildi. Pas giderme işleminin ardından %10 oranında suyla seyreltilmiş VpCI®-414 Temizleyici/Yag Çözücü ile elektrikli yıkama yapıldı. Parçalar tamamen kurumaya bırakılmış ve ardından VpCI®-369 Pas Önleyici ile kaplanmıştır. Yenilenen konnektörler daha sonra VpCI®-111 Emitörler ile korunmuş ve VpCI®-126 HP UV Film ile shrink sarılmıştır. Müşteri Cortec’in pas giderme ve koruma teknolojisinin verimliliğinden etkilendi ve Cortec’in “Temizle, Koru ve Muhafaza Et” konseptini ve ürünlerini depoda depolanan diğer ekipmanlara da uygulamaya karar verdi.