Deniz Uçağı Motorunun Korunması

2 Temmuz 2023

Hint Donanması, aşagıdaki malzemeleri kullanarak, uçak motorlarını iki yıllık bir süre boyunca korumak için daha önce çok hantal, zaman alıcı, yoğun emek harcayan pahalı bir yönteme sahipti:

* Nem Bariyeri Torbası – 1 no.
* Parafin Kağıdı – 30 metre
* Silika Jel – 10 kg.
* Pas Önleyici Yag – 15 litre
* Benzin – 4 litre
* Poli Levha – 20 metre

Nem Bariyeri Torbası hariç, bu ürünler her üç ayda bir değistirilmis ve silika jel ısıtılarak yenilenmiştir. Bu ürünler toksiktir ve kursun zehirlenmesine neden olur. Ayrıca, bu koruma sistemini yenilemek her üç ayda bir, bir buçuk gün alıyordu. Tüm bunlara rağmen, motorlar depolama sırasında paslanmaya devam ediyordu ve müşteri Cortec’in çözümünü denemeye karar verdi.

UYGULAMA

1. Motorun tüm erişilebilir yüzeylerini VpCI®-416 (1:6 solüsyon) ile temizleyin.

2. Bu yüzeyleri Cortec® VpCI®-377 (1:9 solüsyon) ile silin.

3. VpCI®-132 Köpük Pedleri (motor basına 7 adet), uygun boyutta keserek ve bunları çeşitli oyuklara, boşluklara, giriş ve çıkış odalarına ve ayrıca motorun dış yüzeylerine yerleştirerek yerleştirin.

4. Tüm motoru VpCI®-146 Kagıt ile sarın ve mühürleyin.

5. Ekipmanı VpCI®-126 Film ile tekrar sarın ve tekrar mühürleyin.

 

Cortec ® , koruma sistemimizin temiz ve kullanımı kolay olması nedeniyle seçildi. Ürünlerin sadece iki yılda bir uygulanması gerekir. Uygulamak sadece iki saat, söküp çıkarmak 15 dakika sürer. Bu, müşteriye değerli zaman kazandırıyor ve Cortec’in yöntemine geçerek müşteri cari maliyetlerde% 60-70 tasarruf sağladı. Donanmanın havacılık kanadının yanı sıra Hindistan Hava Kuvvetleri’nin kendisinin de korunması gereken çok sayıda motoru olduğu göz önüne alındığında, bu Hindistan Savunma Örgütü için büyük bir tasarruftu. Cortec® ürünlerinin çoğu ticari olarak MIL spesikasyonlarına eşdegerdir ve dünya çapında kanıtlanmış çok daha üstün, güvenilir ve verimli inhibe edici etki sunar.