Cortec® VpCI® Kaplamalar NASA Araştırma Projesinde Rakiplerini Geride Bıraktı!

17 Eylül 2020

Cortec® Corporation, dünyaca ünlü VpCI® inhibitörlerinin, NASA tarafından Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki atmosferik test istasyonunda gerçekleştirilen “Çevre Dostu Korozyon Önleyici Bileşiklerin Agresif Kıyı Deniz Ortamındaki Davranışı” adlı gerçek yaşam testinde, test edilen tüm korozyon önleyici bileşikler arasında en iyi performansı gösterdiğini gururla duyurur.

Burası sıcak iklimi, Atlantik okyanusuna yakınlığı ve tuz spreyi taşıyan rüzgarları ve yüksek derecede aşındırıcı olan roket itici gazlarının serpintileri nedeniyle ABD’deki en aşındırıcı bölge ve dünyadaki en aşındırıcı yerlerden biri olarak bilinmektedir.

Kennedy Uzay Merkezi, Merritt Adası Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı içinde yer almaktadır; Bu nedenle çevre dostu alternatifler aranmaktadır. Uzayla ilgili gelecekteki lansman programları boyunca çevre dostu teknolojilerin kullanılmasına geçiş, mevcut petrol ve solvent bazlı korozyon önleyici bileşiklerin daha güvenli alternatiflerle değiştirilmesini amaçlayan bir çalışmaya yol açtı.

Bu araştırma, uçuş donanımının ve yer destek ekipmanının atmosferik korozyondan korunmasında kullanılmak üzere çevre dostu CPC’lerin tanımlanması ve değerlendirilmesine odaklanmıştır. Korozyon önleyici bileşiklerin Florida’daki agresif kıyı Uzay Merkezi ortamında hayatta kalması gerekiyordu.

Amaç, geleneksel CPC’lerle ilişkili çok sayıda çevre ve güvenlik sorunu göz önüne alındığında, çevre dostu CPC’lerin uzay limanı yapıları ve NASA’nın merkezinde kullanılan ilgili donanım için yeterli korozyon koruması sağlayıp sağlamayacağını belirlemekti.

Petrol bazlı CPC’ler, çevresel kaygılar ve uygulama ve sökme sırasında gereken hantal muhafaza prosedürleri nedeniyle bu konumda kullanım için giderek daha kullanışsız hale gelmiştir.

Cortec® ürünlerinden üçü-VpCI®-368, EcoLine™ 3690 ve EcoLine™ HD Grease-bu önemli araştırma projesinde diğer 12 ürünle birlikte test edildi ve olağanüstü sonuçlar gösterdi.

Hem yaygın petrol bazlı hem de daha yeni çevre dostu türleri olan 15 farklı yumuşak film CPC’nin farklı koruma davranışları, çeşitli çelik ve alüminyum alt tabakalar üzerinde değerlendirilmiştir. CPC ve alt tabaka sistemleri Kennedy Uzay Merkezi’nde bulunan test sahasında atmosferik testlere ve döngüsel hızlandırılmış korozyon testlerine tabi tutulmuştur. Her bir CPC ayrıca fiziksel karakterizasyon ve fırlatma ile ilgili uyumluluk testlerinden geçirilmiştir.

CPC Uygulamalarının İlgi Alanları : Uzay limanı yer destek ekipmanları, uçak uygulamaları, denizcilik uygulamaları, yer operasyonları uygulamaları, fırlatma uygulamaları.

 

Mevcut sonuçların özeti ve NASA tarafından yapılan analiz, test edilen tüm CPC’ler arasında Cortec’in inhibitörlerinin hem çatlak hem de galvanik korozyona en az maruz kaldığını ve bağlantı elemanının altına başarılı bir şekilde nüfuz ettiğini ve uzun atmosferik maruz kalma süresi göz önüne alındığında iyi bir koruma sağladığını göstermiştir.

VpCI® -368 tüm alüminyum alaşımları arasında korozyona karşı direnç gösterdiği test edilen tek inhibitör olmuştur!

VpCI®-368, zorlu dış ortam koşullarına maruz kalan metal yüzeylere mükemmel koruma sağlayan, zaman içinde kendini kanıtlamış bir kaplamadır.

EcoLine® 3690, ağır deniz ve yüksek nem koşulları için tasarlanmış biyo-bazlı/biyo-bozunur kullanıma hazır geçici bir kaplamadır. Ürün tehlikesizdir, toksik değildir, çevre dostu alternatiflerin çok arandığı hassas alanlar için mükemmeldir. Her türlü metal yüzeyde mükemmel dış mekan koruması sağlar. Film kendi kendini iyileştirir ve nemin yerini değiştirerek agresif ortamlara karşı üstün koruma sağlar.

EcoLine® HD Gres – biyo-bazlı/biyolojik olarak parçalanabilir Ağır Hizmet Tipi Gres, geleneksel petrol bazlı greslerin çoğunun kayganlığını aşan Amerikan yetiştirmesi doğal tohum yağı ile formüle edilmiştir. En son biyo teknolojiyi kullanarak, zararlı gresler için çevre dostu bir ikamedir.

ARTIK BİLİM KURGU DEĞİL – BİLİM!

2011 yılında, 135 görev ve 30 yıllık hizmetin ardından NASA uzay mekiği filosunu emekliye ayırdı. Endeavour, 25 görevde fırlatılmış ve 122,8 milyon mil (197 milyon kilometre) uçmuş olup, son inişini yapan son uzay mekiğidir.

Artık Los Angeles’taki California Bilim Merkezindeki yeni müze evinde kalıcı olarak sergilenecek. Cortec®, ABD Uzay Mekiği Programının Endeavour ve diğer mekikleri VpCI®-101, 105 ve 111 Yayıcılar; VpCI®-368; VpCI®- 238; ve VpCI®-126 Film ile korozyondan korumasına yardımcı olmuştur. Derin depolama uygulamaları için MilCorr® ve CorrLam® da kullanılmıştır. Ajans, Mars gibi hedeflere ulaşmak amacıyla derin uzay araştırmaları için yeni araçlar ve roketler geliştirmeye daha fazla zaman ve para harcamak için geçen yaz filoyu emekliye ayırdı. Mekik Programı artık tarih olmuş olabilir ancak ABD Uzay Programının geleceği önümüzde duruyor ve Cortec® de onunla birlikte havalanıyor!

” Blue Ocean Strategy” (W. Chan Kim & Renée Mauborgne) gibi, uzay kalabalıklaştıkça ve büyüme beklentileri azaldıkça, NASA Kırmızı Okyanusu (dünya yörüngesi) geride bırakmaya ve Mavi Evrene (Derin Uzay) – kullanılmayan alan, bilgi ve büyüme fırsatı ile tanımlanan bilinmeyen – girmeye hazırdır. NASA uzay araştırmalarının geleceğini yaratırken Cortec® denenmiş ve doğru korozyon kontrol ürünlerimizle hazır bulunacak ve teknoloji kozmosta daha da ilerledikçe sunmak üzere yeni, son teknoloji ve yenilikçi ürünler geliştirmeye devam edecektir.